har velat skriva ned det här sedan februari

jag pratar med honom på samma sätt som vi talade förut. roligt, lite retsamt, med en odefinerbar spänning. med en trygghet som jag får endast av honom. vi skriver, skämtar, pratar om livet. som vi gjorde innan allting hände. det som förstörde oss. då i höstas, för snart ett år sedan - precis som då pratar vi. det var innan allting gick sönder, i mig, för oss.

och jag var så velig gällande honom. i fyra månader höll jag på fram och tillbaka. det var såklart han inte orkade vänta på mig, vem kan ge bort hjärtat så länge utan att ta skada? och han blev tillsammans med en annan. en person som var helt fel. hon var inte planerad. hon förstörde allting. nu hade jag honom plötsligt inte för mig själv, helt tiden dygnet runt. nu var han hennes. och jag var olycklig. så innerligt olyckligt kär.

den där kärleken jag kände då är den enda starka kärlek jag känt. det var olycklig kärlek, men inte mindre styrka i kärleken för det. det var sådan överväldigande känsla, jag blev maktlös. känslan bestämde över mig. bestämde att jag skulle vara vaken hela nätterna, inte äta utom de gånger det var nödvändigt för att andra skulle bli nöjda, inte prata med någon. att jag skulle gå runt med en konstant klump i benen och magen, och med en ständig oro för att börja gråta. att gå in på skoltoaletten för att man inte klarar av att hålla minen hela tiden. att ständigt vara ett vrak.

sedan gick det över. jag kände mig redo för att inte ligga och älta det längre. orkade inte se alla scener som spelades upp om och om igen i hjärnan. orkade inte tänka. träffade människor, mådde bättre, blev gladare. fick ständiga återfall efter några öl, gick sönder på nätterna. men det var påväg att bli bättre. och sedan hittade jag någon. någon att bli tillsammans med, att tycka om. men jag var inte tillräckligt hel för det. hjärtat kunde inte känna samma starka känsla. så det tog slut. och jag var ensam igen. på samma plats, samma osäkra mörka plats. visste inte vad jag skulle göra med sig själv.

och det var i de månaderna som "någon gång måste du bli själv" var den mest lyssnade låten på min spotify/mp3/musikspelare. det var den enda låt som fungerade. den och "samma nätter väntar alla".

så kom de här dagarna. dagarna då vi äntligen pratade ut, där jag äntligen fick svar. dagarna då alla bittra, ledsna tankar på honom försvann. då jag blev fri. och jag känner mig mest av allt tömd. på allting. på något sätt saknar jag känslan av att vara olyckligt kär. när man är sådär olycklig vet man i alla fall vad det är som gäller. man vet vilka villkoren är. vad man ska göra, hur man ska bete sig. för just nu finns det ingenting. eller allt. 

jag är blottlagd, jag är sårbar, jag är mottaglig för att ännu en gång få mitt hjärta förstört. för nu är det ju mest av allt han som gäller. han som gör att mina ben darrar när jag är påväg för att möta honom, som orsakar handsvett hos mig, som låter mig vara precis sådär som jag är. som ger mig liknande känsla av maktlöshet, ovisshet och oroligkänsla. skillnaden är att det den här gången är positivt, utan någon negativ innebörd. och ändå är jag lika förstörd, för man är så utsatt. alltid. jämt och ständigt när det är känslor det gäller. så egentligen kanske det inte finns någon olycklig kärlek, kärlek är ju alltid kärlek. hjärtat är alltid påverkat. hjärnan likaså. trots alla omständigheter och murar man bygger upp. någon gång måste de rasa.


vigilante - andreas roman

det här är den bästa bok jag läst. och jag har läst den flera gånger. den handlar om en man som är trött på människorna och samhället och på att folket inte beter sig. för att ge utlopp för sin frustration går han ut i samhället och ser till att straffa de som inte gör som man ska, som inte uppför sig. jag vet inte om alla skulle känna igen sig i boken på samma sätt som jag (eftersom jag uppenbarligen är lite dryg, tjurig och rent allmänt en hater), men i vilket fall som helst är den spännande, samhällskritisk, gripande och alldeles perfekt. det går inte att sluta läsa den, lovar. min topp tre-favoritbok. här kan man läsa mer om handlingen.

¤¤¤

sitter och hänger i skolbiblioteket just nu för tillfället. det är stort och luftigt och ballt. och jag har hittat massa bra tidningar att läsa. typ om arkitektur och möbler och sådant. känner mig dock lite ensam, forever alone liksom. fast det är inget problem, jag tycker ju om att vara själv nu för tiden.

obsobs! tipsar jättemycket om tidskriften rum. den är helt fantastisk.

oh, let the rain fall down and wash this world away

och jag känner mig hemma på universitetet. efter bara en timma där. och idag när jag cyklade till tåget var det kyligt och soligt och det var precis som höst ska vara. klart, rent, lätt att andas. äntligen. hösten får komma nu. det är okej. har alltid varit okej. vill den ta med sig regn och gråa molntäcken är inte jag den som skall sätta mig emot det. för det är mäktigt. häftigt. så oerhört välkommet.

och bishop allen kan vara dagens bästa händelse.

zu die schule

såg submarine igår. den var riktigt riktigt bra, både om man ser till handling och till själva utförandet av filmen. perfekta övergångar och effektfull musik. den betydde någonting liksom. jag tipsar om att se den på bio, för det är en sådan film som passar bra på bioduken. det bästa är att man kommer ha den känslan av filmen om man ser den senare också, på tv eller någonting sådant.

och idag börjar jag skolan. universitetet. högskolan. inte alls nervös, det kanske är dumt eller konstigt eller så. mest av allt känner jag riktig förväntan. och längtan. längtan efter att få använda hjärnan på rätt sätt igen. efter att få struktur på livet. på vardagen.

till explosif om inlägget "mind is a razorblade"

"Skärp dig och väx upp! Bara töntigt med den här formen av inlägg. Vad ska gå åt helvete? Att du inte orkar gå och köpa chips? Du styr ditt eget liv, ingen annan. Hur bra ska man ha det? Ska morsan och farsan göda dig till du är 40?"

men då kan ju du prova att leva i rädsla för att bli sårad och ledsen ännu en jävla gång till. ibland är det lättare att ta sig ur det innan man faktiskt blir helt inne i det. när man har varit inne i det förut, sådär djupt nere och trasig och förstörd att man inte sover, äter, pratar. då är det jobbigt att försöka igen när det kan hända. och är det inte att styra sitt liv genom att faktiskt fundera på att göra någonting åt problemet? sedan är det ju faktiskt jobbigt att gå och köpa chips och det är ett faktum att jag gärna skulle bli gödd på chips av mina föräldrar tills jag är 40. men tills dess - chilla och tänk på att du kanske inte vet allting.

they won't let me out

igår var också en fin kväll. fastän jag inte vet var hälften av mina vänner som skulle komma på kalaset höll hus. men det är soft chill naiz. vem behöver dem när det är partaj ändå. lite dans på sommar sedan och jag vågar inte se på mitt kort eftersom inträdet var högt. fakking inträde, it shall die.

och idag ska jag gå på bio (!!). submarine. har längtat typ såhääär länge efter att se den, för den verkar ju bara bäst. har till och med lyssnar sönder soundtracket typ. känner mig väl förberedd för att ta i från tårna och sjunga med i alla låtar.

fakk yäh

igår kväll/natt var fin. nöjd och glad och sådär. någonting som jag har insett att jag för det mesta är med honom. idag blir det kalas så jag ska baka muffins snartsnart. och så ska jag ut på en liten runda äventyr med min fader och hans motorcykel. jag är värsta motorcykelbruttan.


haha bäst


mind is a razorblade

lever med ständig hjärtklappning och ett kli i magen nu för tiden. funderar på att ta mig ur det här innan det går åt helvete. för det är ju ett faktum att allt jag gör slutar dåligt. och jag orkar inte en gång till.

ingen panik dax för fysikibland känns det som att jag borde sitta inlåst. det här med vett och etikett är inte riktigt min grej. snart ska jag i alla fall åka in till staden och fika och dricka varm choklad med en fin flicka. ska bara måla mina naglar lite guldiga först.

fml

för att jag förstör allting.

det ballar urmästarplanen

ska ut och döda alla hipster-nittiotreor (och alla andra som förstör själva grejen med klubben) på sommar ikväll med finaste tjejen. om jag bara kunde ta mig upp och duscha skulle livet vara lite lättare, men det lutar mot att gå osminkad och oduschad typ. ambitiöst och piffigt und so weiter. det är ändå ingen som bryr sig med lite alkohol i kroppen!!

och jag förbereder mig för att dansa fastän hjärtat brister och nu kan du få mig så lätt på nattbussen hem.

(((

vänder på dygnet eftersom natten är min. mörkret/tystnaden. den självvalda ensamheten. mystiken kring världen utanför. himlen. mörk, djup - med oändligt många dolda hemligheter. gatlyktor som lika gärna kan vara stjärnor. röken som bildas när man andas ut. vinden som blåser från dig till mig, bär med sig en del av dig till mig. och plötsligt är den där självvalda ensamheten påträngande. för trots att den är självvald skulle jag hellre ha dig här hos mig.


saker man kan göra när man borde plugga:

vUbJfx on Make A Gif, Animated Gifs

spela munspel och vissla i takt till håkans ljuva toner.

high drama

igår var en fin kväll, alldeles jättefin faktiskt. gå runt i gamla stan, ta bussen och hoppa av på slutstationen bara för att, gågågå, sitta på en bänk och titta på människor och prata. att motvilligt se klockan bli lite försent. att motvilligt åka hem. att tänka att kanske kanske, den här gången kan det väl bli bra? att inte ge någonting iväg, för man har lärt sig att sluta hoppas för länge sedan. och ändå är man där, hoppas så att man går sönder.

och idag kommer hela min dag gå ut på att läsa den jävla kurslitteraturen. nog för att det är intressant, men jag vill ju vara ledig. fml liksom.


häi

idag har jag handlat upp lite pengar och fyndat och så på second hand. hämtade ut en groteskt tung kursbok också. och snart/senare/någongång ska jag träffa en fin person. bra dag, finns inte så mycket mer att säga.

ps. the sims social på facebook<3<3<3<3<3

http://open.spotify.com/track/4nRPcD4a5QGH95ZnwGvjwrhar varit på kalas, ett kalas för lilla mig! mys-mamma hade bakat massa gott och vi satt och fikade och så. fick små fina saker också. och bra presenter. jag tycker om små presenter i kombination med någonting större (pengar hähä). allt betyder mer då. fin eftermiddag. och nu sitter jag och chillar med mina gula rosor.

jag vet ingenting om dig - titti persson

världens finaste bok. definitivt. absolut. läs den. den här boken beskriver kärlek i allmänhet på ett alldeles perfekt sätt. det blir så att man sitter och håller med och relaterar till meningar och uttryck mest hela tiden. och den är fin - dock mycket mörk och tragisk - men alltid fin. den här boken känns bara som en fin gåva till samhället och oss, och den påverkar. allt och alla. så ja, läs den.

och just nu hatar jag att de där orden uttalades

och jag minns de där orden för några år sedan. ord som satte skräck i mig, som gjorde att någonting började växa. som gjorde att jag förändrades. det är ord som har påverkat mitt liv och som nog alltid kommer göra det. ord som egentligen inte betyder så mycket, men som gjorde det då - för en vilsen tonårsflicka med komplex och ångest betyder alla ord någonting. det är ord som har förstört mig. ord som egentligen inte ens var elaka, som skulle mena väl. att en enda mening kan ändra hela ens syn på saker, på sättet att leva.

samma nätter väntar alla

har ingen koll på tiden på dygnet längre, alltid är det samma känsla av rastlöshet och uppgivenhet som är med mig. skriver i min svarta bok med enhörningar på, skriver om alla känslor som exploderar inom mig, om honom, om oss, om livet. skriver att det är sista gången nu, att det får räcka, att det egentligen inte spelar någon roll. men det gör det ju - det är ju det som fyller mina tankar och gör att dygnen faktiskt fortfarande existerar.

och just nu väntar jag mest på sms som inte kommer, sömnen som inte vill infinna sig och dig. du du du.

host

om någon har något fint litet tips på hur man blir av med förkylning på bästa sätt vill jag gärna ta del av det. tack tack på förhand. är vaken större delen av natten och hostar och snörvlar och så. tycker synd om alla som hör mig, det är ju hiskeligt! ge mig arsenik!!! eller någonting sådant.

och igår var jag på mysigaste promenaden med en fin-vän. det kom rök ur munnen när man andades och det var mörkt och småfuktigt i luften. det är lika med höst snart, yäyyäähwoo!!! vi hoppade in i en hage och klappade hästar och pratade och så. ytterst trevligt.

idag har jag:

 • varit vuxen och lånat, samt reserverat, kurslitteratur.
 • varit vuxen och ordnat ett nytt bankkort.
 • varit vuxen och städat rummet.
 • varit vuxen och rensat ut garderoben.
 • varit vuxen och rensat ut mit mejl.
 • varit vuxen och skaffat twitter.
 • varit vuxen och gjort min systers svenska-arbete.
 • varit vuxen och planerat dagarna i min almanacka.
 • inte varit speciellt vuxen när jag klistrat fast massa enhörningar och hästar på almanackan, skrivboken och mobiltelefonen.
 • inte varit speciellt vuxen när jag suttit och gjort typ tusen inlägg - precis som en ivrig fjortonåring. jag ska tacka gudarna för att jag inte gjort någon "dagens outfit" eller så.
 • inte varit speciellt vuxen när jag möblerat om bland mina planscher och nästan klappat händerna av glädje när jag till slut lyckats få upp min stulna plansch från way out west-området (då var jag allt en sann rebell. där. mitt i natten när jag lyfte ned tavlan och plockade isär den för att komma åt planschen, damdamdaam). måste nästan gå och fota den nu så ni får se. bild kommer snarast!!


häj party och susanne


tingen - georges perec

den här boken kan man inte läsa när man är deprimerad. eller så är det då man ska läsa den, när man inte kan sjunka lägre. i vilket fall som helst är det den mest vemodiga, dystra bok jag läst. inte på ett bra sätt, inte på ett dåligt sätt. man bara är rakt igenom boken. inget mer med det. men jag gillar den ändå. den är fin på något sätt. och säger mycket om samhället i frankrike på sextio-talet.

älskar livet, love my life, livet leker osv

näsan rinner, ögonen rinner och jag har sovit fyra timmar. vet inte vad jag ska ta mig till. vill ju bara bli frisk och ha tid och ork att träffa personer jag saknat.

här är två bilder på mig från göteborget som jag har stulit från denna dam:

ps. jag har köpt en hatt. ds.

amen tja bah

så nu är jag hemma. här i mitt rum i vår lilla lägenhet med den trevliga familjen känner jag mig hemma. men stockholm är banne mig inte mitt hem. nu ska jag strukturera upp mitt liv. har hört att det är inne.

sextonde augusti

och just nu spelar telefonen alldeles för stor roll i mitt liv. är sjuk och död och fml:ig och så vidare, men trots det mår jag bättre psykiskt än jag gjort på många många månader. om ändå kroppen ville haka på det. och om jag ändå kunde ha tillräckligt med pengar för att flytta från stockholm.
btw lix; idag handlade jag massor av kläder för bara 321 (!!) kronor. seconnd hand är fan bäst. och här i göteboget känns det som att man fydar bra mycket mer än i stockholm.

fuck yäh

"Du är nu registrerad som aktiv student vid Stockholms universitet!"

välkommen

hade lovat mig själv att det aldrig skulle hända igen. ändå sitter jag här och väntar. på allt. på ett ord. på tusen meningar. på det som skulle kunna kallas min värld. på det som skulle kunna ta sönder mig; bryta mig i tusen bitar, bryta ned mig, göra mig till ingenting. och fastän den känslan är det jobbigaste jag vet känns det rätt. det kanske är okej att bli trasigare. men jag vet ju ingenting - det gör man ju aldrig när ens värld blir påverkad utifrån.

5 years time

har haft bästa tiden och mått bättre än på länge och nu är det slut och det känns lite sorgligt men ändå värt för allt var bäst. det allra allra bästa var the hives, jonathan johansson, fleet foxes, säkert!, noah and the whale, thåström, prince och kanye west. och typ alla andra. och tiësto men det var mest på grund av vår fula hetsdans.
fler bra saker var nattpromenaden, nattmaten, dagsdanserna och alla mäktiga och underbara framträdanden. och ballonger och sådär. det här kommer jag leva på länge. och. och. och. (!!!!!)
SKYLER SKJELSET I FLEET FOXES SIGNERADE MIN TYGPÅSE OCH GAV MIG EN KRAM!!!!!!!!! det var en hård och lång kram (halva inne liksom). bästa kramen i mitt liv kanske. dör lite!!! gift dig med mig, skyler? eller tom hobden, snyggingen i noah, du får gärna också gifta dig med mig! adjö, nu ska jag sova. lyckligt.
ps. en till bra grej är att jag har tre-fyra dagar kvar här i götet. dock är min nacke skadad efter min psykfalls-dans till hives. MEN DET ÄR DET VÄRT!!!

she's lost control

idag fyller jag år och igår fick jag en för tidig födelsedagspresent av way out west - radio dept!!! och så är det ju håkan-filmen som visas. idag har jag vaknat upp och ätit mysigaste frukosten bland ett hav av ballonger från min finafinafina vän. snart ska vi åka till en park och äta ägg och räkmacka och så ska vi såklart hämta våra festival-armband och jag är så sugen på att allt ska börja nunu!!!
och lite så är livet i göteborg.

ärlighet

och just nu fylls mina dagar i göteborg av skratt, botkastade pengar, mys och finafina vänner som förstår allting. imorgon börjar way out west och jag vill bara vara mitt i fyllan och villan nununu. tycker om mitt liv.

IDAG ÅKER JAG TILL GÖTEBORG OCH WAY OUT WEST!!

och jag ska, som jag så många gånger gjort detta år, dansa fastän hjärtat blöder till säkert! (och hålla tummar och tår och hår för att "någon gång måste du bli själv" ska spelas), mysa till fleet foxes, noah and the whale och thåström, skriksjunga och dö lite i hjärtat till jonathan johansson och edward sharpe. dansa och sjunga mig trasig i armar ben huvud hjärta hals till ungefär allt som är bra där. framför allt ska jag panikdansa och hysterisjunga till ett av de band som betytt mest för mig under min tonårstid - the hives!!!

och så är det ju håkan-filmen som visas på min födelsedag och så är det ju alkohol som ska förtäras, chips och nattmat som ska ätas, saker som ska gå sönder, jordgubbar, bad, second hand-turer och umgås med sin finaste vän. åh.

sociologi I!!!

tja, jag bah råkade komma in på sociologi I såhär lagom till hösten. alldeles perfekt, typ såhär glad!! nu är jag nästan redo för göteborget. dock är inte min hals på samma banor. MEN VEM BRYR SIG?!?!?!?! DEN SKALL DÖ!!!

yäsz

imorgon åker jag till göteborg och jag är så taggad att det pirrar i hela magen och hjärtat och benen. innan jag är redo ska jag äta middag med mor och syster och försöka packa ned allt jag behöver utan att glömma det viktigaste (typ tågbiljetter, way out west-biljett, godis (!!!!) hähä). och så måste jag ju se klart på harry potter-filmerna. micket viktigt.

when we were winning - broder danieldet är en bok om broder daniel, tycker inte att jag behöver säga mer. finaste boken, finaste bandet, finaste allting. såattehliksombah; läs den!!!

ps. sådär pigg och glad ser jag inte ut nu. och sådär långt hår har jag inte heller nu. tänkte bara att det var SÅHÄR intressant att veta. ds.

FITTKUKHORA

JAG ÄR TRÖTT PÅ ATT HA DEN JÄVLA SJUKDOMEN AFTE SOM GER MIG JÄVLA BLÅSOR I HELA JÄVLA HALSEN SOM GÖR ATT HELA HALSEN SVULLNAR UPP OCH IBLAND BÖRJAR BLÖDA OCH SOM HÅLLER MIG VAKEN PÅ NÄTTERNA OCH GER MIG FEBER OCH ETT JÄVLA SEPEHELVETE!!!!!!! KAN NÅGON BARA GE MIG EN MEDICIN?!?!?!?! nej just det. det finns ju ingen jävla medicin för det!!!!!


sjuk och jag ska åka till göteborg om tre dagar. ska knarka harry potter fram till då.

värt.

igår var helmysigt och vi spelade det obligatoriska ölspelet, jag åt helt galet mycket chips och så på vägen hem vid fyra-tiden gick jag en liten omväg eftersom det var så skönt ute. jag skuttade in i en sommarhage sådär mitt i natten och stod och gosade med tre hästar ett tag. mysigaste någonsin.

btwklippte av massa hår ikväll.

gud som haver barnen kär, se till mig som liten är - jag vill ha godis!!

efter att ha gått upp sex, cyklat sex kilometer till stallet, jobbat hela förmiddagen och sedan cyklat hem åtta dagar i rad är jag äntligen ledig. vill fira det med godis. varför ger inte gud mig godis? jag är fan bästa medborgaren. tack på förhand, gud!

i alla fall ska jag fira dessa lediga dagar att räkna ned dagarna eftersom; SNART ÅKER JAG TILL GÖTEBORG OCH STANNAR DÄR UNDER WAY OUT WEST OCH NÅGON DAG AV KULTURKALASET OCH BOR HOS MIN ANDRA BÄSTA VÄN!!!!!! shit. jag är typ så taggad att jag får hjärtklappning bara av att tänka på det. åååååhåhååhåhåhååh. de tre kommande veckorna kommer bli fina.

ps. HÅKANS FILM, 2 STEG FRÅN HÅKAN, SKA VISAS PÅ WAY OUT WEST DEN ELFTE! PÅ MIN FÖDELSEDAG!!! har en känsla av att det blir bästa födelsedagen. adjö. ds.


RSS 2.0