nu

sol, grågrönt gräs, sopad asfalt, första glassen, skratta tills man håller på att avlida, få höra av svenska-läraren att hon tror att man klarar muntliga, att inte vara lika nervös för det muntliga provet, sitta på balkongen och arbeta med skolarbeten och lyssna på vår-spellistan. det är bra tider just nu.


havregrynsgröt med mjölk och skogsbärssyltåh, mår bra på något konstigt sätt just nu. känner mig sprallig och hoppig i alla fall. det måste vara våren. varför inte passa på att uppdatera jämt och ständigt då? det här kommer snart bli en matblogg, för jag smäller ju i mig mat hela tiden. älskar mat just nu <3<3<3<3

http://open.spotify.com/track/7dcmsATor6yBF3Dx2inISC

mitt bland denna storm av saker att göra och tankar att hålla kvar i huvudet tillräckligt länge för att kunna skriva ned dem finns det faktiskt bra saker. som att man inte är på väg att börja gråta när man ser hans profilbild. som att våga prata med honom för första gången på någon månad och som att inse att den där orkanen av känslor man haft med honom förut börjat lugna ned sig, mer och mer. kanske är det lugnet före stormen, kanske är det solskenet efter regnet. kanske är det någonting helt annat.

att inse att han inte är min och att det inte är lönt att vänta på honom. att fortfarande vilja ha honom och känna sig som att det alltid kommer vara så men samtidigt känna sig redo för någon ny. någon ny som kanske kommer förstöra ens hjärta, eller kanske kommer ge hjärtat precis det som det bultar för. att inte veta någonting och inte kunna sätta ord på känslorna, men samtidigt känna att man faktiskt kommer klara det här.  att veta att han alltid kommer finnas där bland tankarna och hjärtat, men också uppleva att tankarna upptas mer och mer av annat. att vara medveten om att det  där känns mer och mer avlägset. att ha upplevt och uppleva olycklig kärlek för första gången.

och just nu vill jag bara sitta på ett mysigt café och dricka te med en vacker pojke och röka och prata om böcker och filmer och musik och sedan bara prata om fåniga saker och skämta. för det är sådant mitt hjärta behöver allra mest nu när det är så känsligt och skört - som efter en fraktur. och kanske är det just det olycklig kärlek är; en fraktur som tar år och dag att läka helt för man känner av den då och då, men fortfarande kan man leva livet. men jag vet inte, det är ju så olika från dag till dag. och det, min vän, det är det vi kallar livet.


napoleon dynamiteåh, vad den mannen är stilig. han har allt en dam kan önska sig. fast nä, så var det inte riktigt va? men himla bäst är han och alla andra i filmen. älskar den verkligen, den är så sjukt rolig och jag sitter och skrattar mest hela tiden. ytterst ocharmigt skrattar jag, men sådant får man ta.

vote for pedro!

åh, vad jag älskar alla de här klippen:ibland kan man inte annat än älska sveriges påhitt.

gul lök

idag lagade jag maten, en stadig chili con carne som blev succé. förstå det ni - jag, känd som misslyckandet i köket, lagade en god middag. i chili con carnen hade jag paprika, kidneybönor, gul lök, köttfärs, tomatpuré och krossade tomater med chili. och lite annat småfix. men alltså, nu kommer vi till den häftiga biten; DET VAR EN HEL GUL LÖK I MATEN! och jag åt upp utan att peta ut löken. och såhär är det va, att alla som ätit med mig någon gång vet att jag alltid petar bort kryddor och lök. men inte denna gång inte. känner mig vuxen och mogen just nu.

precis sådär tänker jag tatuera mig


har suttit och pluggat i sisådär tre timmar ungefärnär man har världens bästa rum att plugga i.

har ägnat min lediga morgon åt sådana klipp som dessaåh, vad jag älskar djur. de är så söta så man bara vill ha ett litet zoo på rummet. och man fastnar ju framför de här söta klippen. annars har jag inte gjort så mycket mer än just sett på djuren. ätit en rejäl frukost har jag gjort i och för sig. fil och flingor, macka med brieost och kladdkaka. åh, så härligt det var. älskar lediga dagar.

300311

älskar dagen då man inser att man har tillräckligt kort/långt hår för en speciell frisyr. idag var en sådan dag. jag kan nu har en bulle på huvudet utan att all lugg åker ned. lite hårspännen behövs, men vem är jag att klaga?

annars har jag varit ute på en riktigt jätterask promenix och nästan halvsprungit. nu sitter jag här med hosta och rött ansträngt ansikte, men det är rätt naiz att känna sig nyttig. ledig idag också så jag ska gå och shoppa loss på middag och kanske rent av laga maten ikväll. men innan ska jag duscha och sådär. nu ringer mitt alarm på telefon-väckarklockan och jag blir mest irriterad på det. men eftersom jag är så lat orkar jag inte gå och stänga av det.

mina två allra bästa favoritposertänkte att jag skulle uppdatera en fjärde gång och insåg att jag inte hade så mycket att säga. insåg att det inte varit bilder på länge. så då satte jag mig med datorkameran och hängde. efter ett tag insåg jag att jag har två poser jag använder jämt och ständigt. så blev det plötsligt en informativt inlägg till er intresserade.

för övrigt blev kladdkakan mer som en varm smet och jag har mått bra mest hela kvällen och mycket har nog att göra med att min syster är bra och att mina vänner är bra och att jag har bestämt mig för att nu, nu ska jag vara glad.


kladdkaka - brings the family together

har bakat kladdkaka och nu sitter hela familjen i köket och det har inte hänt på länge och oj vad jag är produktiv på alla sätt och vis idag. långa meningar är bra.


shout

hade så mycket hopp och spring i benen och det var så soligt och fint ute att jag snörade på mig kängorna och tog med dem på en promenad. gick i en hejdundrande fart och bara gick och gick och tänkte inte på mycket alls. trängdes på de små promenadvägarna med massor av hurtiga män och kvinnor som antagligen också hade massor av vårkänslor i kroppen. och kom fram till att nu får det vara nog med destruktiva tankar. om jag inte kan få honom får jag väl helt enkelt vänta. för någon gång måste han bli själv. och hittar jag någon ny som gör mig lycklig under dessa väntans tider - ja, då är det ju bara en bonus.

20110328

har vårkänslor i hela kroppen och det kan ju tyckas härligt. och det hade det ju varit också om det inte vore för den lilla detaljen att jag har känslor för helt fel person. det förstör mig och det gnager i mig som ett litet hjul med taggar. pendlar mellan hjärnan och hjärtat och förstör. förstörförstörförstör så mycket. om han bara kunde vara min skulle jag inte kräva mycket mer.

idag

idag pratade jag med en pojke och vi tyckte båda att det skulle vara vettigt om vi möttes i staden och gick på en långpromenad i solen. efter en timmas promenad var det inte så vettigt längre. då var det bara kallt. så han bjöd mig på bio, vilket var himla fint och så höll vi handen och myste och sedan stod vi och pussades i en trapp och folk som gick förbi fnissade och skrattade och det var himla roligt tyckte jag.


släpp fångarne loss - det är vååååår

när man väljer att stanna hemma för att man faktiskt är lite trött och utmattad och ser på hasse och tage-filmer med sin fader. äppelkriget och släpp fångarne loss det är vår. åhå, vad jag kommer ha den melodin på hjärnan. och svenska filmer från 70-talet måste ju vara det bästa sverige skapat. hasse och tage rockar fett, yääh.


earth hour

kan spinna vidare lite här på earth hour. det är det fånigaste och dummaste jag vet. alltså visst, det är bra för det gör i alla fall något och för att det får med så många. men en timma. varför inte sikta högre?

våffeldagen och semeldagen och och kanelbullens dag och ostkakans dag. alltså, är mat helt plötsligt viktigare än jorden? nog för att "äta bör man annars dör man". men vad spelar det för roll när jorden bara blir mer och mer katastrofal? snart har vi ju inte en jord kvar.

ja, jag kommer vara med på earth hour. men jag vill också poängtera att det är fånigt att jorden bara får en timma, när det är det viktigaste vi har. och istället för att hetssläcka alla lampor en timma är det väl bättre att ta hand om jorden lite hela tiden. på ett år kommer vi ha tjänat ikapp den där nyttiga timman. men en timma är ju i alla fall någonting. man kan ju inte få allt här i världen.

sol

jag har tänkt flera gånger att det kanske inte är så att man blir gladare av solen. fast så är det ju. idag är jag alldeles sprallig och vårkänslig i kroppen.

för hon är den bästa jag vet

när man pratar med sin bästa vän och skrattar för att man är så rolig och för att hon är så rolig och för att vi är alldeles för jävla roliga tillsammans.

stolthet och fördom

stolthet och fördom måste vara en av de bästa filmer som finns på denna jord. alla är så snygga där i, alla kläder är alldeles ståtliga och förtjusande, omgivningen så fin och färgerna så bra. allting är magiskt och slutet i filmen är det bästa jag vet. att hon får honom och han får henne och att jag får hopp.


håkan hellström

att veta att man ska på konsert om mindre än en månad och få hjärtklappning när man tänker på det och åh åh åh bli helt nervös och lite darrig. att inte kunna koncentrera sig ordentligt på någonting viktigt när man tänker på konserterna. att veta att det där beroendet man har, beroendet av honom och känslan man har under hela konserten och alltid, snart kommer få sitt en stund. att tänka att snart får man stå framför honom igen, då han blir oh så verklig.

att allt som betyder någonting får liv där inne där konserten är, medan omvärlden stannar upp. att tiden går så fort men så långsamt. för han har den inverkan. att se honom är att se allt som betyder någonting. jag förstår honom och han förstår mig och det är därför han spelar för migbaramig. att han valt att spela just de låtarna den kvällen är för att de ska påverka mig precis som de gör.

när han spelar de finaste låtarna och man bara gråter och gråter och aldrig vill gå därifrån för varför ska man ut i den riktiga världen igen när man är på det enda stället man för alltid vill vara på? det enda stället där man är rätt och ingen kan förstöra en. stället där det är han och jag och andra som förstår honom och mig - stället med den totala lyckan. stället där jag gråter för att jag är så lycklig och för stunderna jag varit olycklig. där jag kan gråta för stunden, för låtarna, för känslan, för allt som har varit, för allt som kommer vara, för han och jag. för allt - allt som betyder någonting.

att gå hem efter konserten och prata som vanligt medan man mest tänker igenom konserten om och om igen i huvudet så man inte glömmer någonting. att gå hem och vara tom. inte lycklig, inte nere - ingenting. att somna med huvudet fullt av tankar men inte veta vad man tänker. att vara i någon bubbla. att veta att så länge man har det här kan man klara allt.


.

att se hans namn överallt hela tiden jämt och ständigt och vilja fly fly fly och nej inte må såhär.

etttvåtre

när man har stressat och gråtit och fått magkatarr och ångest och suttit uppe mest hela långa kvällar med ett stort arbete och sedan blir färdig och skickar det till sig själv på mailen ifall datorn skulle krascha och döper det till rubriken: "allt är helt jävla klart, råckenråll". då är man allt bra lycklig. bara massa andra helvetesarbeten kvar för den här veckan nu då. efter denna vecka, och efter arbetet på lördag - då kommer lyckan vara total.


http://open.spotify.com/track/103EuC2phtyVhUxmZRUfCN

hatar mig själv för att jag inte insåg hur det var i tid. att jag inte såg att vi skulle vara världens bästa par. att jag inte såg att du är allt jag behöver för att må bra.

sitter och ser på facebook-profilen flera gånger dagligen. letar efter ett tecken. ett litet litet tecken som visar att du inte alls har det så bra med någon annan. men jag ser det aldrig. så jag får väl bara anta att det är ni. jag kan förstå det, men jag kan inte acceptera det. för det är fel, det ska vara vi.

lyssnar på "någon gång måste du bli själv" med säkert! och hoppas att det faktiskt är så. för om det inte är så vet jag inte vad jag ska göra. i över en månad har jag mått såhär. och jag orkar inte fortsätta.

gör en susanne och nu är jag anmäld till högskolan och här kan ni se vilka utbildningar jag valt:

Utbildningar

1
SU-31655
Kandidatprogram i företagsekonomi med inriktning mot marknadsföring och management
180hp Dagtid, Helfart (100%) Utbildningsprogram
Normal undervisning
Stockholms universitet, Stockholm, HT 2011

2
SU-44118
Reklam och PR I
30hp Dagtid, Helfart (100%) Fristående kurs
Normal undervisning
Stockholms universitet, Stockholm, HT 2011

3
KTH-32100
Arkitektutbildning
300hp Dagtid, Helfart (100%) Utbildningsprogram
Normal undervisning
Kungl. Tekniska högskolan, Stockholm, HT 2011

4
SU-18178
Medie- och kommunikationsvetenskap I
60hp Dagtid, Helfart (100%) Fristående kurs
Normal undervisning
Stockholms universitet, Stockholm, HT 2011

5
SU-18165
Journalistikvetenskap I
60hp Dagtid, Helfart (100%) Fristående kurs
Normal undervisning
Stockholms universitet, Stockholm, HT 2011

6
SU-31767
Företagsekonomi I
30hp Dagtid, Helfart (100%) Fristående kurs
Normal undervisning
Stockholms universitet, Stockholm, HT 2011

7
SU-29139
Juristprogrammet
270hp Dagtid, Helfart (100%) Utbildningsprogram
Normal undervisning
Stockholms universitet, Stockholm, HT 2011

!

FML.


sommardrömmar


finaste kvällen

igår var jag med om finaste kvällen på länge och det här kommer nog bli rätt långt.

kvällen började med att jag träffade några av de finaste människor jag vet och åkte och åt pizza med dem. det var himla mysigt och glatt och precis sådant man behöver sådana dagar då allting kanske inte är precis som man vill ha det.

när maten var uppäten och vi var mätta och belåtna var det dags för mig att betala och lämna dem. jag for med tunnelbanan och mötte upp en annan himla fin människa. vi började kvällen tillsammans genom att gå och ställa oss i en gränd och hälla i oss vin. sedan var det dags att bege sig till världens bästa dans- och umgåsställe. väl där framme slog vi oss ned och drack öl.

hånglade och dansade och mådde bra och hade roligt och det var en sådan himla fin kväll, och jag hade inte tankarna på den där pojken som så ofta tar mina tankar. så det var himla skönt och roligt och så var det med den kvällen.

heart

som om jag någonsin skulle kunna ta på mig några andra skor än mina vinröda docs efter denna vinter. de är det bästa jag har och ikväll se de ut och se nattstockholm. adjö.

ja

ser fram emot en helg i isolation ute på landet med en katt som myser och med god mat. kanske lite träffar med fina personer också.

galet

ikväll är det en sådan där skiva och ännu en kväll då jag ska dansa fastän hjärtat brister. min fina vän ska komma hit senare och så ska vi fixa oss och dricka vin och jag hoppas hon också vill bli full. nu är det fest. en torsdag. helt craizy.

ja, det är våren

den där känslan av vår man har när det är ljust när man vaknar, när man cyklar, när man cyklar genom vattenpölar, när man snubblar på allt grus, när man får grus i skorna, när man kan använda den tunnare jackan, när man åker hem från skolan och det är ljust, när man överlever en hel dag utan att blir allt för trött. den där känslan är allt bra.

jäeh

idag öppnar webanmälan till högskolan. nu är det dags att ta tag i livet och framtiden. men det skulle vara mycket lättare om någon annan gjorde det.

.

drömde så hemska drömmar att jag inte vågade vakna och när jag väl vaknade grät jag av panik och rädsla och om det hade hänt i verkligheten hade jag nog varit död nu för jag vet inte hur jag skulle klara mig utan alla de jag älskar.

lycka

FÖR JAG SKA TILL MANCHESTER DEN 15-18 MAJ!!!!!!!!!

our window

fina dagar med fina människor gör mitt liv lite bättre när det mesta är så tråkigt och trist utan dig. idag till exempel, det var en bra dag. fick massor av kläder färdigsydda och omgjorda och samtidigt umgicks jag med en finvän. det är sådant jag behöver just nu. en flykt från mina tankar och skolan och stressen.

cover my eyes

minnen av hur mysigt och fint det var då dödar mig på insidan. tankar på att man kanske aldrig kan vara med om just det igen. känslor som inte överrensstämmer med hjärnan. insikten att allt är försent.

när tiden är rätt ska jag plocka upp dig

att äta middag med sina fina vän och kunna säga saker till henne som man inte kan säga till någon annan måste vara bland det bästa man har i livet. att cykla hem med vännen bakom sig sjungandes till håkan kan också vara det. att man har en annan helfin brud till vän som sjunger i ett jävligt häftigt band som bara rockar fett är också bland det bästa man har. mina vänner är helt enkelt det bästa jag har.

00:47

när man hittar någon som skulle kunna vara en manlig version av en själv och när allting känns bra men man ändå inte vågar hoppas för att man ofta blir besviken då.


high five

när man får full poäng, MVG och "utförligt, välskrivet och alldeles utmärkt" skrivet på ens prov i internationell ekonomi är man inte långt ifrån lycka för stunden.

.

för att jag hoppas idag.


för att jag vill ha ett paraply eller en enhörning tatuerad
att känna sig precis som en trasmatta


att se på små minnen och sakna
.

sitter på mitt rum - läser, målar, ser på filmer, gör allt för att fly från tankarna.
går ut på promenad, när det inte längre går att fly.
funderar på att ta ut alla pengar och resa, fly på riktigt.
inser att det vore lönlöst, eftersom tankarna följer med.


när allt man kan tänka på är allt man inte borde tänka på

har funderat över ifall humöret påverkar hälsan. andra funderingar är ifall det finns fler som mår som jag, känner som jag, tänker som jag och bara har ett liknande liv som jag. innerst inne vet jag ju att all beslutsångest, oro, panik och ledsenhet jag känner upplevs av många andra också. tänker på det här med tonårskänslor. är allt det här bara tonårskänslor som med åren kommer gå över? det tror jag inte. det här är livet.


just nu

spelas hela markus krunegårds "markusevangeliet" om och om igen på min freestyle och på datorn hörs "kärlek är ett brev skickat tusen gånger" och "nu kan du få mig så lätt" och det tycker jag beskriver lagom precist hur jag känner mig.


04

att vila huvudet mot hans axel och hålla handen och bara känna sig trygg och lugn och glad.


unrequited love

det är sådant väder ute att man mest vill lägga sig och somna om. men det går ju inte, har sovit elva timmar. så länge har jag inte sovit sedan jag kom hem från arvika i somras ungefär. och idag kanske jag ska träffa en pojke. det vet jag inte ens om jag vill. jag vill inte träffa någon kanske. eller så vill jag det. eller så är jag bara splittrad och förstörd. ska nog lägga ned huvudet på köksbordet och lyssna på lykke li resten av dagen.


beauty and the beast

åhå vad jag älskar skönheten och odjuret. om det är någon film som får mig att tro på äkta kärlek så är det den. färgerna och allting i den är också helt underbara. hela den bara osar kärlek och rosor och sådant där som man faktiskt aldrig borde sluta leta efter till man har det.

s

har gjort massor av nyttigheter idag, som gjort om ett par hiskeligt fula jeans till ett par megasnygga shorts, restaurerat en klänning, fixat min shortsklännings knappar och nu är jag och garderoben ett smålycklig par. har gjort pastasallad och fruktsallad och vill bara ha massor av fruktsallad nununu. med massor av glass. sedan ska jag mest ligga och dö av trötthet hela kvällen, första dagen på lovet som jag kunnat göra såhär.

inatt har jag:

  • träffat tre fina pojkar.
  • två har jag träffat förut och en var första gången idag. eller vi hade tydligen träffats förut och pratat om kent. tror jag det var.
  • pussats lite med den ena.
  • samma "ena" bytte jag nummer med och han är fin och har ett fint namn och målade av mig i min bok. sedan målade jag av honom och så pratade vi om fina saker hela kvällen. och pussades på slutet. sådär fint och lagom pussades.
  • rökt min första cigg på två och en halv vecka.
  • idag, den 3 mars, har jag slutat röka helt. vattenpipa är enda undantaget.
  • haft en allmänt superdupergräjt dag och natt helt enkelt. och nu ska jag gå och hämta vatten. dööööööör.

wwwwww

fyndade massor idag, allt på second hand. det känns vettigt och bra. snart ska jag till staden igen och röja sönder. skojade. jag vill dricka vin och vara glad och ta det lugnt. och dansa till bra musik, typ håkan och lykke li. mina favoriter just nu.


far till staden och har inte rökt på två veckor och tre dagar


-

när man efter en härlig ridlektion spontanåker till donken och sitter där i tre timmar med tre väldigt fina och roliga personer.

jävla fälttja, somnade vid halv ett och sov till fyra. blir så utmattad av att tänka på engelska. ställde mig och kokade makaroner och nu är det klart och jag smällde på massa bearnäsås och sådär, tänkte bara tipsa alla som är 2 kool 4 school out there to try my delicious speciality. det är himla mumsigt, bernäsås går fan bra till allting. nu ska jag till stallet och rida en påni, men det är antagligen ingen påni men det är naiz. hatar korkade människor btw (hatar 'btw') också.

är inte lykke li men jag är lycklig

nu har uppgiften kommit upp på hemsidan och den är fan för svår så jag funderar på att inte göra den. eller jag kommer i alla fall inte göra den så satsigt. för om det är såhär svårt att vara arkitekt kan det vara. istället ska jag ligga och lyssna på lykke li hela dagen ungefär. hon är fan bäst.

RSS 2.0