hatet, nummer tio:

  • iphones. alltså, när föräldrar slänger åt barnen sin iphone för att de ska vara tysta är det något fel. och när barnen rycker i föräldrarnas armar och kläder efter iphonen. lite som hundar som dregglar över mat. som om det inte räcker med alla annan teknik, såsom dator och tv och allt annat onödigt. det känns bara så stört att man ser fyra-åringar sitta helt invanda med en iphone och bara kunna allting. fel.
  • teknik i allmänhet. (OCH JAG VET ATT JAG SITTER VID EN DATOR NÄR JAG SKRIVER DETTA, MEN MENAR LIKSOM ALL DENNA HETS ATT HA DET SENASTE. en dator är en dator, en telefon är en telefon, en tv en tv. varför ska man hålla på att kombinera ihop allting när alla ändå vill ha allting. typ; vi fixar så man kan se på film och surfa på en telefon och är toppmoderna. trots det köper folk nya datorer och tv-apparater. fyfan.)

dagens mål:

när jag har fått min spräckta trumhinna friskförklarad ska jag gå och shoppa loss på CD-skivor. om någon råkar ha en gammal sådan hemma för en billig peng skulle jag vilja paxa (om det är bra musik). hurra för CD-skivor och freestyles!! och chokladbollar + mat.

ok

och alla bara säger att de är så lyckligt lottade när det kommer till vänner, att de inte kan välja bästa kompis, att de bara älskar alla sina vänner. och jag bara känner att "jaha, ok". själv så känner man ju ingenting just nu. söndag är ju bra.

btw; idag hatade jag mitt liv lite pga missat tåg och så bara helt plöstligt insåg jag att jag hade tid att handla bulle och varm choklad och ba "ok, livet är rätt bra". som en förstärkning av dessa tankar satt det en man bredvid mig som spelade upp beatles-låtar på sin dator och jag ba "ok, livet är bäst".

högskoleprov

alltså jag ba skrev högskoleprovet idag. tyckte det var ursvårt och värdelöst. med facit i hand kanske jag borde ändra åsikt. om de inte ändrar system helt. slutade i alla fall på 1.6 enligt förra årets tabell. fakking matte som kommer och förstör allting nu. kommer säkert ändå sluta på 0.5 typ. wäääh.

hej, här kommer ett tips:

de här borde alla lyssna på. bra och glatt och så. OCH JAG FÅR PUSSA PÅ DEN FINASTE GRABBEN I BANDET!!

när jag går hem

och jag vet inte om det är jag som har börjat le mer eller om det är för att jag rör mig över hela staden, kors och tvärs i tunnlar och på bussar, men på något sätt känns inte stockholm lika kallt, hårt och elakt längre. människor ler mot mig, nickar välkomnande att platsen brevid är ledig och att jag kan slå mig ned, småkonverserar. stockholm är på något sätt varmare.

och ikväll ska jag på sociologi-pub.

tjoflöjt

myser mest hela tiden, dricker pepparmynts-te, är i skolan, är på olika bibliotek, går på promenader och skriksjunger högt och falskt till alla gamla dängor. det är mina dagar ungefär. befinner mig i ett tillstånd som skulle kunna liknas vid glädje. är näst intill tillfreds. det där med att ha tid till att läsa böcker bidrar nog himla mycket. bästa världarna.

en dag - david nicholls

så himla fin. kändes mycket värt att läsa den här istället för att lägga pengar på filmen på bio. det var fint språk, men jag tror att man borde läsa den på original-språk (engelska) eftersom många ord försvinner och tappar betydelse. tipsar om den i alla fall! har man tid men inga pengar är det ett fungerande tips. man dras in i boken och vill läsa den hela tiden. mycket bättre än film.

min händelserika dag:

idag har jag skrattat så att jag gått sönder, somnat på tåget, klappat på min favorithäst och prioriterat medlemskap i djurens rätt före schampo.

hatet, nummer nio:

  • besvikelse.

raconte-moi une histoire

idag fick jag höra att min frisyr var "fashion". soft liksom. när man haft håret uppsatt i samma frisyr i tre dagar och inte duschat det på lika länge känns det ju lite uppiggande! man ba går runt och är fashion automatiskt. engelsk konfekt kan vara det bästa här i världen. "en dag" är också himla bra. boken alltså. filmer har jag inte tid med.

tillägnat fröken josefine:

jossan tycker att min blogg är enformig med mitt hat och hon blir deprimerad. FÖRÅT FÖR ATT JAG UTTRYCKER MINA KÄNSLOR DÅ, JOSEFINE!! HÄR KOMMER ETT INLÄGG TILL DIG:

IDAG NÄR JAG VAKNADE KÄNDE JAG ATT "FAN VAD VÄRT MITT LIV ÄR!". STUDSADE UPP UR SÄNGEN TILL FÅGELSÅNG OCH SATTE PÅ MIG MIN FINA DYRA SILKESMORGONROCK. GJORDE EN KOPP TE OCH ÅT EN STOR OCH NYTTIG GRÖTFRUKOST. LÄSTE TIDNINGEN OCH SKREV FINA GLADA (!!!!) DIKTER. SEDAN KOM MINA VÄNNER PÅ KALAS OCH VI HADE EN STOR FIN FEST MED TÅRTA OCH SÅ.

nej, men seriöst. jag är väl helt enkelt lite fml:ig av mig. och hatig. trots detta hatiska jag kan jag meddela detta; idag när jag steg upp sisådär sex, för andra dagen i rad denna helg, tänkte jag att jag är rätt glad över att jag gick upp tidigt istället för ha varit ute och komma hem den här tiden och vara död hela dagen.


hatet, nummer åtta:

  • tycker inte alls om människor som lägger upp hundra bilder på precis samma sak - sin outfit för dagen. man bara"ja, jag förstod vad du har på dig idag redan vid första bilden". när de sedan skriver under var de köpt sakerna och typ bara "det här linnet hittade jag på rea på *någon dyr butik. för fattig för att veta någon sådan*,  det kostade bara 700!!! omg så glad :p" vill man bara kasta datorn och sig själv ut genom fönstret.
  • SMILEYS!!!!!!! alltså någon liten glad gubbe är väl inte fel. men alla fakking ^^ xD ;p -.- wääääh orkar inte.

datorkamera - juli



lärde mig "no hands, no hands", kattvakt, hängde hos mormor, åt (SÅ JÄVLA MYCKET BRÖD DEN MÅNADEN!!), lärde mig sexigt poserade, lyckades fånga en gäspning på bild (kul fakta: varje gång jag ser den här bilden börjar jag gäspa).

,

och när han går vill jag bara gå sönder lite eftersom det direkt då blir tomt/tyst/tråkigt. all energi bara flyter iväg. försvinner. jag själv försvinner. blir ju liksom mig själv helt och fullt med honom. börjar inse att jag behöver honom. har nog egentligen alltid gjort det.

hatet, nummer sju:

  • hatar att bli skjutsad på en cykel över gupp. ont i rumpan liksom bah.
  • hatar ridskolor inne i stan. synd om hästarna som inte får skutta runt i stora hagarna.
  • hatar att inte ha några pengar till fredag- och lördagsmys.
  • människor som röker i bil. alltså kan det bli mer white trash?!?!

care

i natt drömde jag att jag blev prostituerad. jag blev inlurad i en fängelsecell genom att en dam sa att mina hundar (för jag har helt plötsligt hundar) satt där inne och inte lät någon annan ta hand om dem. jag gick in och pang så smällde dörren igen och jag var inlåst och fick veta att jag skulle få kunder och vara hora. soft.

igår drömde jag att voldemort skulle döda mig. av alla drömmar jag drömt är det den vanligaste drömmen. och jag springer alltid runt i panik och letar efter harry för jag vet ju att det är han som måste döda voldis. alltså, traumatiska drömmar. det här bevisar bara att jag inte kan eller borde sova ensam.

vad jag tycker om, del sju:

  • när man vaknar tidigt av sig själv.
  • att promenera.
  • svart nagellack.
  • svamp.
  • oliver.
  • STAR WARS!!

<3<3<3<3<3

OCH SÅ KOMMER JONATHAN JOHANSSON OCH SMYGPREMIÄRAR NYA SKIVAN PÅ DET OCKSÅ!!! bästa kvällen. han borde gifta sig med mig, vi skulle inte få några problem med efternamnen. agnes och jonathan johansson liksom. så bra.

!!!

the arks sista spelning. gråtaskrikadö.

amen tja rå

varför kan det inte bara bli lagom tid för att jag ska kunna gå och lägga mig? utan att behöva vakna pigg och utvilad cirka tre på morgonen. alltså. tiden går så lååångsamt när man har tråkigt. vad gör man för någonting när man inte behöver plugga? har faktiskt ingen aning längre. det här är min första lediga kväll på ungefär en månad och efter tre timmar har jag redan börjat klättra på väggarna. har längtat i evigheter efter att se på film eller en serie eller läsa en bok. men jag är så rastlös. känns ju som att jag glömt göra någonting. SÅ VAR DET INGENTING JAG GLÖMT FÖR FÖRSTA GÅNGEN PÅ SÅHÄÄÄR LÄNGE. alltså. tips?!?!

hatet, nummer sex:

  • bilar.
  • bilar som stänker ned stackars miljökämpar som tar sig fram på en cykel i piskande regn (jag alltså - allt handlar om mig. det är fakking synd om mig!!!).
  • bilister som tror att de kan bete sig som dårar bara för att de har störst fordon.
  • kravet på att man måste ha körkort. hatar att köra bil. tråkigt och dåligt.
  • till sist, det viktigaste av dem alla: ATT JAG INTE HAR NÅGOT GOTT HEMMA!!!

hatet, nummer fem:

  • alla "åh, vad livet leker"-statusar på facebook.
  • alla "idag har jag tvättat kläder, varit och ätit middag med mamma, träffat finaste pojken, städat rummet, ätit god lunch och tränat"-statusar.
  • alla "vad händer ikväll då folket? tagg på supa? woop woop"-statusar.
  • alla "har nyss tränat, lyfte såhär mycket och sprang såhär länge och spände musklerna såhär mycket"-statusar.
  • de flesta människor som jag har på facebook och deras uppdateringar. alltså, de är ju mina vänner så kanske inte att jag hatar. men stör mig på. OERHÖRT MYCKET!!
  • att folk redan nu börjat klaga på justin bieber och hans jullåt. man bah hallå eb:n, ingen tvingar er att lyssna på låten. fast det är klart, lyssnar man endast på topp-listan på spotify kan det ju vara lite jobbigt om han skulle råka klättra upp dit.
  • folket  som lyssnar på topp-listan över album och låtar på spotify. gör egna listor eller skaffa er en personlighet och ett liv och en pojk-/flickvän och ett jobb och ett humör och lite pondus eller någonting.
  • att de här petitesserna verkligen stör mig och gör mig irriterad blir jag lite hatisk över.

they say

idag tog jag tag i mitt liv lite och var hos en kurator och pratade om allting. kan vara det smartaste jag gjort på länge.

ps. kan alla bara följa mig på twitter och bloglovin typ mvh needy girl som är i behov av bekräftelse och kärlek och har för mycket fritid.

dagens plugg-tips:



ät upp fakking helvetes-boken.

m83

nya skivan är lika med bra. lite sådär utropstecken-bra. dock har jag svårt att klura ut om det är för att det är skivan som är bra eller mitt humör som passar skivan som gör att jag tycker om den. men den är sådär lagom mörk just nu. och lagom är ju bäst, som vi svenskar säger.


om jag fick tipsa om en enda sak skulle det vara denna film:



såg den för över två år sedan och den är fortfarande fast i mig. kan vara den film som påverkat mig mest.

easter paradise - richard yates

alltså, läs boken. boktipsboktipsboktips. så jävla mycket boktips på den här boken.

hatet, nummer fyra:

  • alltså. blir så upprörd på alla wordfeud:are. alla som är efterblivna och bara "kul match grabben, det går visst inte så bra för dig<3". alltså, nog för att det är kul, men det är aldrig någon som vill spela alfapet. det är det jag blir arg på. att själva spelet är roligt just för att det är teknik inblandat. alla som håller med mig och hatar är välkomna på alfapet-kväll med rödvin och kakor någon gång!!

(jag har mycket lättare att hata än att tycka om. förlåt för det, men jag mår bra av hat.)


hatet, nummer tre:

  • kranar som droppar.
  • när man egentligen vill äta massor men är för mätt.
  • telefonköer.
  • telefonförsäljare.
  • pasta som klibbar ihop i en stor klump.
  • när mn glömmer sina chokladmuffins i ugnen.

hatet, nummer två:

  • SÄRSKRIVNINGAR!!! (alltså vad fan är problemet? hur svårt ska det vara att förstå att jättebra, superkul och alla andra fakking självklara ord sitter ihop?!!?! kan alla bara sluta vara dumma?!?! orkar inte. ett utbrott nalkas.)

&

ligger och tittar med trånande blickar på min bok som jag bara längtar efter att sätta igång att läsa i. längtar efter den dagen jag kan sitta och läsa en vanlig pocket utan den där samvetes-rösten som dödar mig. just nu gör jag dock revolution och använder min 690 sidor tjocka bok om samhällsvetenskapliga metoder som bord för mitt te. så jävla krejzy.


btw



har ju klippt lugg också.

en station från paradiset - mariette glodeck

en av de konstigaste böcker jag läst. verkligen helskum. de skriver på kontrakt som gör dem till slavar, har slavfester, har konstigt sex, klär ut sig och jag vet inte vad. himla bra skriven är den i alla fall, och den är alltid spännande. och framför allt glömmer man det mesta i livet när man läser den.

kan vara det sötaste brev jag någonsin fått och någonsin kommer få:


hatet, nummer ett:

  • hatar att folk klagar på sl och sj. gör det bättre själv då, horor.
  • hatar att jag får 85 kronor i timman för att slita sönder i stallet medan alla andra får massa i lön.
  • hatar mitt jobb.
  • hatar wt:s.
  • hatarhatarhatar att bo här.

datorkamera - juni



då var jag kattvakt, skaffade mustasch, var lika snygg som alltid och brände mig.

vad jag tycker om, del sex:

  • ekvationer som man klarar av att lösa.
  • tuggummi.
  • duntäcken.
  • tjocka kuddar.
  • glitterpennor.
  • svenska språket.
  • bokstäver.
  • när man läst klart de kapitel man ska ha läst i sin kurslitteratur.
  • nybäddade sängar.

det har blivit himla svårt att komma på fler fina saker. känns som en triumf varje gång jag kan skriva ned någonting på listan. antar att jag är en sådan som hatar mest. får nog ta och börja med hat-listor också.


och han säger att "man måste dö några gånger innan man kan leva"

och jag tänker att då har jag väl helt enkelt inte dött tillräckligt många gånger än.

tio

igår vad jag på skansen och höll handen och pussades med finaste pågen. mest tittade jag på sälarna, de är det bästa jag vet. vill bada med sälar någon gång, lite dröm. sa lite grattis till skansen som fyllde 120 år igår. de firade det med att bara ta en krona i inträde. värdaste kronan på länge.

idag ska jag lämna in tentan, sedan är jag nästan fri någon dag. vi kör en kör av halleluja på det och så till sist, handklapp och "amen"!

lyckan är en sällsam fågel - anna gavalda

på grund av tusen miljoner böcker att läsa om sociologi har jag inte kunnat läsa en "vanlig" bok på ungerfär hundra år. den här började jag på innan det blev massor att göra och sedan gick jag och hatade livet lite eftersom jag aldrig fick tid att läsa klart den.

boken börjar segt och är lite halvseg rakt igenom, men språket är helt fantastiskt. det här är en sådan bok som man älskar i efterhand. som växer. just nu kommer jag mest ihåg den fina berättelsen och det utmärkta språket, men jag vet att jag tyckte den var seg. men jag tror folk skulle må bra av att läsa böcker som denna. den är himla bra för man får perspektiv. på allt.


la vie en rose

och de där vännerna som skickar omtänksamma sms efter att ha läst någonting jag skrivit betyder lite mer. som oroar sig och bryr sig. och den där fina mamman som bjuder på spenatpaj, lär mig dricka rödvin och bjuder på morotskaka gör också det. allt känns lite lättare när man tänker på sådant. så jag antar att jag ska vara tacksam.

ensamhetens dans

och det finns någonting i mitt huvud som inte riktigt visar sig. någonting som viskar att jag ska akta mig, vara försiktig. som säger att jag borde tveka. som analyserar allting runt omkring mig - ord, gester, meningar - och berättar vad jag borde och inte borde göra. som river sönder allting till trasor, svåra att förstå. som gör mig svår att förstå. något substitut som fyller hjärnan, mig, istället för förnuftet som verkar ha packat väskan och lämnat mig.

och jag säger till mig själv att jag ska sluta tänka, bara vara. för det är ju så det är egentligen, det vet jag ju. att det inte är någonting att oroa sig för. allt annat säger emot mig. tänker för mycket, överanalyserar allt och går i bitar. små bitar, som är lika lätta att bygga ihop igen som de är att trasa isär. och jag känner att jag inte orkar, samtidigt som jag ju vet att det är klart jag gör. måste bli starkare, bygga upp mig själv, det är så livet fungerar nu för tiden.

sjukhus

få en pinne som sticker hål på trumhinnan är ju soft. hänga på sjukhus några timmar såhär en söndagsdag är vardagsmat. skönt liksom. party lika a rockstar (fyfan för att jag skrev det här, men det är ok för jag är fakking skadad!!!).

ps. soft att killen man tycker om är anledningen till denna smärta. man bah tycker om kvinnomisshandlare? ds.

ps igen. när jag är på sjukhus och på sjukmottagningar blir jag så himla himla sugen på att arbeta där. måste komma in på sjuksköterskeprogrammet. måste. ds igen.

linger in my arms

party med smärtstillande och en tumme som blir allt blåare för varje timma. partynaglar och svartsvart. öl och cider. det gamla vanliga bah.


what a little moonlight can do

när han den där man var så olyckligt kär i förut skickar meddelanden mitt i natten. när man inte vet hur man borde känna/om man borde känna. när man tror att allting faktiskt kanske ordnat sig till någonting bra ändå. ja, vi säger så.

kväll

nyponsoppa, trettiotals-musik, bok och ensamhet. fredag.


och såhär är det ibland

och varför känns allting helt plötsligt lite halvt värdelöst? och varför är jag så velig? och varför kan jag inte bara lita på mig själv och andra? och varförvarförvarför? orkar inte med velighet och orolighet. det tar sönder mig att inte veta vad jag och andra känner. aldrig säker, aldrig lugn.

EFTERLYSES:

  • mitt liv.
  • min humor (den har börjat balla ur).
  • choklad.
  • facit till tentan.
  • tid.
  • sällskap.
  • pepp-sms.
  • förståelse.

'cause i'm young and i'm black and my hat's real low

idag är andra dagen av tenta-helvetet. har redan drömt om tentan hela natten, typ hur jag lade upp planeringen och så. känns ju bra, undantaget att jag hade glömt bort allt när jag vaknade. idag ska jag göra matsäck och sedan ska jag åka iväg och plugga någonstans, för här blir inga barn gjorda! (eller tentor, eller någonting annat för den delen).

ps. lyssnar på 99 problem och är fett tung jao. känner att det här är en passande bild till mitt beteende just nu, bara rappar liksom. keps är ju lika med SÅ JÄVLA HIP HOP!!! (så var man inte det pepepepepepe).


kärlekssång

hemtenta. könskillnadsperspektiv, socialiseringsperspektiv, doing gender, homofili, positivsmen, hermeneutismen, handlingstyper, "förpackade relationer". mitt liv kommer bestå av detta i en vecka nu. och lite pussar och sådant. plugga med en pojke man tycker om är bra. när någonting känns extra jobbigt, svårt eller tungt kan man titta rakt över bordet på honom och bli lite gladare.


vad jag tycker om, del sex:

  • nallebjörnar. stora och gosiga.
  • pepparmynt-te.
  • honung.
  • gamla filmer/serier som man återupptäcker.
  • roliga skratt.
  • dåliga skämt.
  • klistermärken.
  • kantarell-mackor.
  • cigaretter.
  • att han är här om mindre än en halvtimma.

  • i wish i had a mango tree in my backyard

    och om jag någon gång går ut och springer är det för att slippa tänka, känna, vara. för att känna att det fortfarande går att andas. att luften inte alltid stannar halvvägs ned i lungorna, som den alltid gör annars. för att känna mig levande, för att inte falla isär. för att se att det enda som betyder någonting där är att man inte trampar på någon lerig fläck eller ett halt löv. för att det på något sätt gör mig lugn. om man nu kan likna det tillståndet vid lugn. mindre stressad kanske duger.

    lika fakking bra som alltid:



    (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)

    sökes: fina ord

    kan inte ni som läser bara ta någon minut och skriva ned det/de finaste ord ni vet?

    faktum

    och om jag ska rannsaka mig själv är det inte längre resan dit som är målet, som det så många gånger varit förut. jag söker inte längre vackra ord som egentligen inte alls får mig att må bättre, berörelse som jag ändå inte känner. längtar inte efter trösten i att få bekräftelse på någon smutsig klubb bland cigaretter och öl. sådant behövs inte längre. luften jag andas, drar ned i lungorna, fyller kroppen med är förändrad. till någonting bättre. någonting annat. det har alltid varit någonting annat med honom.

    och vi har ju alltid så roligt tillsammans



    supa knulla röka slåss.

    och igår stoppade jag ett bråk och kände mig som en superhjälte. idag åkte jag tåg och umgicks med min vän som bor i göteborg nu men hade varit hemma någon dag. när man inte hinner umgås annat än på tåget till hennes färdkost får man göra så. tåg-dejt liksom.

    ps. obs:a våra fina absolut inte falska leenden på första bilden. ds.

    i play the piano and i play the guitar, i've played it n clubs and i've played it in bars

    ikväll blir det dans, dans, dans och lite öl, öl, öl. för första gången ska jag inte dansa fastän hjärtat brister och jag ska vara gladast i världen för att bryta min lilla dryg-trend. och jag ska såklart ha på mig mina lila, spejsade, rymd-byxor. hurrahurra!!


    RSS 2.0